Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

14 septembrie 2012

iPhone 5 - Aceeași Mărie, cu altă pălărie

După cum multă lume se aștepta, încă decând a început vara, se pare că iPhone 5 tocmai a fost dezvăluit. Ce ne aduce nou acest telefon? Sincer, mie unul față de modelele anterioare, 4 și 4S, înafară camera 3G amplasată pe mijloc de data aceasta, mi-se pare unul și același telefon cu 4S, exceptând elementele minore de design, în mare parte fiind un 4S mai mare și cu componente mult mai puternice.

Sunt surprins în mod plăcut să văd cum cei de la Apple lucrează din ce în ce mai repede, având în vedere că ultimul model, iPhone 4S s-a lansat pe data de 14 Octombrie 2011, nu mă așteptam să apară următorul model așa de repede. Lucrul care m-a încântat este noua versiune de iOS pe care iPhone 5 o folosește, aceasta fiind versiunea 6.0, ultima versiune de iOS.

Display-ul telefonului este mai mare față de versiunile precedente, acesta având o mărime de 4-inch (10,16cm), fiind un display Retina, acesta fiind mult mai clar iar culorile fiind uimitoare.

Camera din față este de 1.2MP, fiind posibilă filmarea sau capturarea în format HD 720p un lucru foarte bun, iar cea normală este de 8MP care face posibilă filmarea HD 1080p, nelipsind bliț-ul. Mă așteptat la o cameră mult mai mare având în vedere că sunt telefoane lansate înaintea acestuia cu camere mult mai mari, dar este extrem de bună și aceasta. Serios, nu mi-se pare că este necesar pentru un telefon o cameră mai mare de 8MP, având în vedere că iPhone 4 avea cameră de 5MP și făcea pozele extrem de clare.

Cât despre procesor, iPhone 5 are în componența sa procesorul A6 care reușește să dubleze viteza procesorului precedent dar și performanțele grafice, toate astea cu un consum mult mai scăzut, cu 18% mai subțire, cu 20% mai ușor și cu un volum de 12% mai mic. Cel mai impresionant lucru este că iPhone 5 reușește să aibă un consum mult mai scăzut, durata de viața a bateriei fiind următoarea:

  • 8 ore de navigare încontinuu pe iPhone 5
  •  
  • 8 ore de convorbire non-stop
  •  
  • 10 ore de vizionat filme
  •  

Wireless-ul fiind mult mai rapid, reușind să atingă viteze de download de până la 100MB/S, conform site-ului celor de la Apple, acesta suportând mult mai multe conexiuni avansate de net precum HSPA, HSPA + și DC-HSDPA. Banda dublă 802.11n accelerează viteza de net foarte mult, până la 150MB/S.

Și încărcătorul a suferit modificări, conectorul de 30 de pini fiind înlocuit de unul nou, mult mai mic și mai bun conform spuselor celor de la Apple. O nouă chestie este că de acum încolo nu vei mai putea conecta greșit conectorul. Căștile noi și-au făcut și acestea apariția cu noul iPhone, acestea oferind experiențe audio mult mai plăcute față de cele anterioare.

Multe aplicații au fost îmbunătățite, precum Siri, iCloud dar și aplicații precum AirPrint și AirPlay făcându-și apariția.

Cât despre prețuri, pot spune că sunt foarte bune fiind aceleași prețuri pe care modelul 4S le-a avut, acestea pornind de la 199$ la 699$:


  • 199$ este un iPhone 5 cu memorie internă de 16GB achiziționat la un abonament cu vechime de 2 ani
  •  
  • 299$ și 399$ sunt cele cu memorie de 32GB și 64GB la același abonament
  •  
  • 499$ costă versiunea fără abonament iPhone 5 cu memorie internă de 16GB
  •  
  • 599$ costă versiunea fără abonament iPhone 5 cu memorie internnă de 32GB
  •  
  • 699$ costă versiunea fără abonament iPhone 5 cu memorie internă de 64GB
  •  
În concluzie, dacă ați avut bani să vă permiteți un iPhone 4S, cu siguranță vă sfătuiesc să treceți la acest model, având în vedere prețul. Prețul nu este foarte mare, pot spune că este adecvat pentru performanțele pe care acest telefon le oferă. Am uitat să precizez că odată cu lansarea lui, prețul modelului 4S va scădea cu 100$. Mai jos aveți câteva imagini cu iPhone 5.








Sameera ChathurangaDespre noi

Încercăm să vă ținem la curent cu ultimele știri și informații despre jocuri și componente hardware, să realizăm materiale video precum Gameplay-uri și Traduceri cu ajutorul jocurilor și să creem articole precum comparații sau clasamente.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pentru a comenta ca si anonim, selectati pur si simplu de la "Comenteaza ca" optiunea "Anonim".