Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

22 februarie 2012

AMD vs Intel

Între AMD și Intel se poartă o bătalie aprigă: cine e mai bun. Dacă facem o comparație, o să aflăm așa ceva:

AMD:
-deține segmentul de piață al procesoarelor ce se încadrează în 600-700 de ron, unii alegând X6 de la AMD în defavoarea unui i5, care scalează mai bine dar în aplicații ce știu să folosească puterea brută, X6-le domină.
-procesoarele făcute de cei de la AMD oferă un echilibru foarte bun raport preț/performanță, cele mai multe au ca destinație sistemele pentru jocuri unde se descurcă formidabil.
-procesoarele au un voltaj mai mare și tot ce trece de 4ghz, 4.2 - 4.3 este un exemplar potent, dar tot rămâne foarte flămând, având în vedere voltajul de care este nevoie pentru a fi stabil.

INTEL:
-dețin segmentul de piață al procesoarele premium care se încadrează pe platforme scumpe.
-cei de la intel au un preț mare dar performanta este pe măsură, daca luam ca exemplu un procesor Intel i5 2300 și un procesor AMD x6 1090t, care au un preț apropiat unul față de celălalt, veți observa că procesorul Intel se detașează în testele sintetice ce măsoară puterea, însă într-un program ce știe să folosească mai multe core-uri, situația e diferită.
-voltajul procesoarelor este mai mic deci frecvențele atinse sunt mai mari.
-magistrala procesoarelor pe socketul 1366 este încă imbatabilă în nivel de proiectări 3D și render-uri (exemplu : maya).

Daca sunteți în căutare de un procesor care să scaleze bine în jocuri și în folosința de zi cu zi, atunci puteți merge cu încredere spre AMD, însă dacă faceți proiectări, render-uri sau alte lucruri de genul ăsta, atunci Intel este solutia.



Sameera ChathurangaDespre noi

Încercăm să vă ținem la curent cu ultimele știri și informații despre jocuri și componente hardware, să realizăm materiale video precum Gameplay-uri și Traduceri cu ajutorul jocurilor și să creem articole precum comparații sau clasamente.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pentru a comenta ca si anonim, selectati pur si simplu de la "Comenteaza ca" optiunea "Anonim".