Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3 decembrie 2011

REVIEW: L.A. Noire







Încă decând jocul a fost anunțat am fost încantat de ideea acestuia. Eram încântat de cum ne prezentau cei de la Rockstar o nouă poveste și un nou gen de joc pe care ei nu îl mai încercaseră până acum: genul poilițist. Fiți siguri că în acest joc crimele sunt la orice colț de stradă, iar lista suspecților nu încetează niciodată să mai crească. Este un joc care ne pune la încercare instinctele noastre și  modurile de a rezolva cazurile. Deasemenea, în acest joc interogatoriul tu îl vei face, și va trebui să alegi dacă persoana respectivă minte, spune adevărul sau nu ști ce să crezi. Vom vorbi mai târziu despre toate astea.

Pentru cei care încă nu știau, jocul a fost dezvoltat între un parteneriat cu Rockstar Games și Team Bondi, iar pentru versiunea de PC a acestui joc care a apărut în luna Noiembrie, cei de la Rockstar Leeds s-au ocupat.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Los Angeles, faimă, bani și frumusețe.
Cam aceasta este descrierea perfectă pentru orașul în care are loc acțiunea jocului. Orașul este foarte bine ales, deoarece acesta prezintă categoriile sociale mai bine decât alte orașe și prezintă contrastul  între bani și crimă, prezintându-ne și corupția care este prezentă în acest oraș. Jocul este plasat în timpul celui de-al doilea război mondial, în anul 1946, când Los Angeles era un oraș prosper, peisajele acestuia erau foarte încântătoare, fiind totul de vis. Este contrastul perfect pe care orașul ni-l prezintă: orașul splendid, prosper, cu o populație imensă dar în contrast cu crimele brutale care sunt prezente în oraș.

Încă decând am pornit jocul și am început să joc, am fost uimit de oraș și de împrejurimile acestuia. Un oraș foarte frumos realizat, cu așezările orașului exact ca și cele din adevăratul Los Angeles. Mediul urban este foarte diversificat în acest oraș, fiind predominante blocurile și apartamentele, iar căsuțele mici fiind și ele prezente, dar puțin mai depărtate de centrul orașului. Casele din joc fiind foarte bine realizate, fiind prezente și cele mai mici detalii pe care nu le observăm imediat. Așezarea este perfectă, având impresia că ne aflăm în Los Angeles.

Jocul îl are în prim plan pe ofițerul de poliție Cole Phelps, care mai târziu va deveni detectiv și va rezolva cazurile despre care vă spuneam.  Cole Phelps este un om cu o ambiție foarte mare, și cu o perseverență lafel de mare, fiind devotat carierei sale, dar mai ales este foarte dornic să prindă și să încătușeze pe cei care au comis o crimă în Los Angeles. Ei bine, lucrurile nu sunt chiar așa de simple, acesta va trebui să treacă prin multe lupte cu suspecții pentru a putea scoate adevărul de la aceștia, dar în final, Cole Phelps este un fel de Sherlock Holmes al secolului XX.

Acesta își urmează cariera de ofițer al poliției, până când este avansat ca și detectiv. De aici, munca grea începe pentru Cole Phelps și pentru persoana din fața monitorului. Jucătorul va trebui să intre într-o lume care nu a mai fost văzută în jocurile Rockstar Games, și va trebui să se bazeze pe instinctele sale atunci când va fi nevoit să aleagă dacă este adevărat sau nu ceea ce spune suspectul. Munca aceasta a fost ușurată de către Rockstar, deoarece aceștia au folosit ultima tehnologie de filmare, MotionScan. Cu ajutorul acestei tehnologii, fețele personajelor din joc sunt fețele unor oameni reali. Automat ne putem da seama mult mai ușor dacă suspectul minte sau spune adevărul, uitându-ne la mimica feței acestuia vom înțelege dacă acesta are de ascuns ceva. Este ca și un film, numai că este transpus într-un joc, un mediu virtual.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Case Solved!
A venit timpul să vorbim și despre cazurile pe care va trebui să le rezolvăm în joc. Cazurile de crimă din joc sunt foarte multe și sunt foarte diversificate. De la o crimă simplă, care o veți putea rezolva cu ușurință, la crime macabre unde dovezile sunt infime, unde va trebui să te lupți pentru a recupera câteva dovezi incriminatorii, dar și să interoghezi suspectul cu o foarte mare vehemență. În L.A. Noire cazurile sunt împărțite în categorii: Patrol (patrulă), Traffic, Homicide (omucidere), Vice, Arson (incendiere).

Cazurile sunt diferite, unele fiind mai grele iar altele mai ușoare, de exemplu: cazurile din Patrol sau din Traffic sunt mult mai ușoare decât cele din Homicide sau Arson, deoarece în Homicide sau Arson trebuie să investighezi fiecare părticică și să prelevezi fiecare amprentă care crezi tu că are un rol important în cazul respectiv. Pe cealaltă parte, cazurile din Patrol sau Traffic sunt simple, o mică patrulă, câteva cazuri simple bazate pe patrulă și pe trafic.

Un lucru interesant și care ne ușurează munca mai puțin, este atunci când interogăm un suspect, după ce acesta ne spune ce avea de spus, avem trei variante: Este adevărat, Minte, Nu ești sigur. Pe baza acestor decizii, daca suspectul minte și tu crezi că minte și ai selectat varianta corectă, acesta va începe să colaboreze cu tine, și încetul cu încetul va spune toată povestea adevărată. Să nu vă așteptați ca aceste cazuri din joc să fie foarte ușoare. Unele cazuri chiar mi-au dat bătăi de cap, mai ales atunci când suspecții nu vroiau să recunoască, fiind foarte sigur de vionvăția acestora, aceștia nu vroiau să recunoască. Automat, munca ta se va îngreuna și mai mult atunci când un suspect nu vrea să recunoască, tu va trebui să prelevezi mai multe probe incriminatorii (în cazul în care nu sunt destule) sau să mai discuți cu el până când dă semne că spune adevărul.
 ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Let`s talk about other things! 
Jocul ne prezintă o varietate de vehicule, fiind foarte ușor de controlat. Îți pot garanta că dacă ți-a plăcut seria Grand Theft Auto și adorai să ieși la o plimbare cu mașina, ei bine, în L.A. Noire poți face același lucru, savurând priveliștile uimitoare pe care Los Angeles-ul ni-le oferă. Mașinile din joc, după cum era și de așteptat sunt mașini clasice, foarte bine modelate. Ceea ce am mai putut observa, este interiorul mașinilor care este foarte bine detaliat, față de seria Gran Theft Auto, unde interiorul nu era chiar așa de detaliat.

Armele prezente în joc sunt foarte diversificate, având la dispoziție de la simplul cuțit până la mitralierele periculoase și lansatoarele de rachete. Armele sunt foarte bine detaliate, sunetul acestora fiind apropiat a celor din realitate (puteți verifica acest video pentru a vă face o părere despre cum sună armele în L.A. Noire).

Vocile personajelor sunt foarte expresive și foarte claritative și calitative. Dacă aveți un sistem stereo 6.1 puteți experimenta acest joc într-un foarte interesant și plăcut, făcând jocul mult mai atrăgător și mai impunător față de atunci când se aude prind două boxe. Cert este că jocul este bun din toate punctele de vedere, chiar dacă aveți un sistem stereo 6.1 chiar dacă nu aveți un sistem stereo 6.1. Tot ce aveți nevoie pentru a putea rula decent jocul (medium-high) este un PC rezonabil. Un Quad Core își face treaba excelent și o placă video de 1GB ar fi perfectă pentru acest joc (acesta funcționează lafel de bine pe plăcile de 512MB noi).

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 
+++Bonus+++
Mai jos aveți toate cazurile care sunt prezente în joc, pentru a vă putea face o idee despre ceea ce o sp rezolvați pe parcursul jocului:

Patrol:
  • Upon Reflection
  • Armed and Dangerous
  • Warrants Outstanding
  • Buyer Beware
Traffic:
  • The Driver's Seat 
  • The Consul`s Car (exclusiv pentru PlayStation 3 și PC)
  • A Marriage Made in Heaven
  • A Slip of the Tongue (disponibil în varianta precomandată sau conținut de descărcat)
  • The Fallen Idol
Homicide:
  • The Red Lipstick Murder
  • The Golden Butterfly
  • The Silk Stocking Murder
  • The White Shoes Slaying
  • The Studio Secretary Murder
  • The Quarter Moon Murders 
Vice:
  • The Black Caesar
  • Reefer Madnes (conținut de descărcat)
  • The Set Up
  • The Naked City (disponibil în varianta precomandată sau conținut de descărcat)
  • Manifest Destiny
Arson:
  • The Gas Man
  • A Walk in Elysian Fields
  • House of Sticks
  • A Polite Invitation
  • Nicholson Electroplating (conținut de descărcat)
  • A Different Kind of War
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Concluzia este...
Jocul este un joc foarte bun din toate punctele de vedere, ne prezintă o poveste și un gen de joc care nu l-am mai întâlnit până acum la cei de la Rockstar Games, și reușeste foarte bine să combine grafica superbă și orașul anilor `40-`50 într-un mod plăcut cu grafica de ultimă generație și tehnologiile foarte sofisticate care au fost folosite pentru a crea acest joc.



Sameera ChathurangaDespre noi

Încercăm să vă ținem la curent cu ultimele știri și informații despre jocuri și componente hardware, să realizăm materiale video precum Gameplay-uri și Traduceri cu ajutorul jocurilor și să creem articole precum comparații sau clasamente.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pentru a comenta ca si anonim, selectati pur si simplu de la "Comenteaza ca" optiunea "Anonim".