Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

19 septembrie 2011

ARTICOL: Eragon


Filmul Eragon este bazat pe trilogia lui Chritopher Paolini (primul volum – Eragon, volumul 2 – Eragon II, al treilea – Brisingr). Filmul a fost lansat pe 14 decembrie in Germania, 15 decembrie  in SUA si Marea Britanie, 16 decembrie in Japonia si 20 decembrie in Franta, toate in anul 2006. Acesta a fost filmat in mare parte in Ungaria, cateva scene in Slovacia, si in Studiourile Pinewood si Fot. Bugetul filmului este de $100,000,000.Muzica filmului a fost compusa de Avril Lavigne si Lukazs Gottwald, interpretata de Avril Lavigne. Il are ca director pe Stefen Fangmeier, scenariul a fost facut de Peter Buchman. Actorii principali sunt Ed Speleers, Sienna Guillory si Jeremy Irons. Filmul este Action/Adventure, avand o durata de 104 minute. In film, limba folosita este engleza. Filmul a fost nominalizat in 2007 de trei ori: o data pentru cel mai bun film fantasy, castigand Saturn Award, a doua oara pentru cel mai bun actor tanar (Ed Speleers), si ultima oara pentru excelenta in design a costumelor fantasy – premiul CDG Award fiind acordat lui Kym Barrett. Dupa film a fost realizat si un joc, purtand acelasi nume. IMBd – ul i-a dat filmului nota 5.0/10, insa parerea mea este ca merita macar nota 9.

Filmul Eragon il are ca personaj principal chiar pe Eragon (Ed Speleers) – un fiu de fermier orfan, care traia cu unchiul sau Garrow si cu verisorul sau Roran. El gaseste o asa zisa “piatra”, mai tarziu afland ca era un ou de dragon, trimis de printesa Arya (Sienna Guillory) printr-o vraja, deoarece ea era urmarita de “Umbra” Durza, care era un vrajitor posedat de demoni, si intr-un gest disperat, inainte sa fie prinsa, a trimis-o in apropierea satului lui Eragon, unde ea avea un aliat. Insa  Eragon a fost cel care a gasit oul, cand s-a dus la vanatoare. Din ou va iesi un dragon numit Saphira, pe care se va stradui sa-l ascunda din rasputeri, pentru a il feri de tiranul Galbatorix, care este un fost cavaler al dragonului, alegand calea raului dupa ce si-a omorat toti camarazii si a pus stapnire pe Alagaesia, tara din care venea Eragon. Putin mai tarziu in poveste, apare Brom, care va deveni mentorul lui Eragon si il va invata foarte multe tehnici si vraji, dandu-i si sabia Zar’roc, care avea o putere nebanuita.  In scurt timp, ei vor trebui sa paraseasca satul mic in care locuiau, deoarece Galbatorix simtise prezenta dragonului, si vroia sa il distruga cu orice pret. 

Tiranul nu vroia sa ramana in Alagaesia decat dragonii lui, pentru a putea pune stapanire in totalitate pe lume. Momentul in care ei parasesc satul este tensionat, pentru ca o sa atace cei numiti Ra’zac,  soldati de-ai regelui tiran, iar satul nu are nici o aparare. In atat, unchiul lui este grav ranit si mai tarziu moare. Eragon va fi nevoit sa treaca prin o sumedenie de blocaje. Atunci cand va reusi, el si cu Brom se vor duce intr-o padure, unde vor sta o perioada scurta de timp. Cat vor sta acolo isi vor face un foc, iar Brom il va invata una dintre cele mai importante vraji: Brisingr, care este si numele volumului al III-lea. In acel timp, el si Saphira au avut o legatura mai stransa, acesta devenind un cavaler al dragonului. Eragon vroia sa isi razbune unchiul, asa ca sa hotarat sa ii urmareasca pe Ra’zac si sa-i ucida. Aventura lui ajunge pana in Dras Leona, un oras din Alagaesia. Ei s-au intalnit cu cei doi Ra’zac si fiindca nu erau pregatiti, au fugit. In noaptea respectiva, cand si-au facut tabara, ei au fost atacati de aceleasi creaturi. Camaradul lui Eragon, Brom, este ranit. Insa Murtagh, un strain, care mai tarziu vom afla ca este fratele lui Eragon, apare si ii salveaza. Raniile lui Brom fiind prea grave, acesta moare la scurt timp, eroul nostru alegandu-se cu Murtagh ca nou camarad de calatorie.  

Ei vor sa gaseasca mai multi rebeli, numiti Vardeni, pentru a avea numere indeajuns de multe pentru a il infrange pe Galbatorix, insa cand ajung in Gil’lead, Eragon este capturat si dus intr-o fortareata, unde o va gasi pe Arya, cea care ii trimisese dragonul, voit sau nu. In timp ce Murtagh si Safira incearca sa consutriasca un plan pentru a il salva pe Eragon, acesta incearca sa afle mai multe informatii despre Arya, dandu-si seama ca este o elfa. Acesta o salveaza. Pe drumul de iesire din fortareata, Murtagh si Eragon dau peste Durza, umbra care o tinea captiva pe Arya.  Ei reusesc sa scape, Murtagh aplicandu-i o asa zisa lovitura fatala, insa, mai tarziu in poveste vom vedea ca nu este chiar asa. Eragon a reusit sa formeaza cu Arya, insa telepatic, iar ea i-a spus ca pentru a fi salvata este nevoie de un elixir de la oamenii din Tronjheim, orasul Vardenilor. Ei ajung acolo, iar Murtagh este luat prizonier, pentru ca nu a vrut sa ii lase pe Vardeni sa ii citeasca gandurile, sa vada ce intentii are. Eragon reuseste sa o trateze pe  Arya, cu ajutorul Vardenilor, bineinteles. El este anuntat de liderul acestui popor ca Durza nu a murit, pentru ca singura modalitate de a omori o umbra este sa ii injughii inima, iar umbra pe care o intalnise el fusese aparent omorata de o sageata intre cei 2 ochi ai sai. In final, se ajunge la razboi, cand ataca Urgali, iar Durza este omoarat in sfarsit. In timp ce Eragon era inconstient, el primeste un mesaj telepatic prin care i se spune sa se duce in Du Weldenvarden, un loc in care avea sa fie antrenat. Filmul se termina interesant, facandu- ne sa ne dorim sa apara si o parte a II-a, insa pentru cei care au citit cartea, asta vor deduce cu siguranta. Mie mi-a placut filmul foarte mult, din punctul meu de vedere i-as da nota 10/10.

Scris de: Ana Mucenicu| 19.09.2011



Sameera ChathurangaDespre noi

Încercăm să vă ținem la curent cu ultimele știri și informații despre jocuri și componente hardware, să realizăm materiale video precum Gameplay-uri și Traduceri cu ajutorul jocurilor și să creem articole precum comparații sau clasamente.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pentru a comenta ca si anonim, selectati pur si simplu de la "Comenteaza ca" optiunea "Anonim".