Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

10 august 2011

REVIEW: Alice Madness Returns

Se pare ca, Alice a noastra, cea din tara minunilor, se intoarce din nou, pe micile noastre ecrane,dar de data asta, vine cu o intoarcere brutala, nerecomandata carora le placea Alice cea din tara minunilor. De data aceasta, Alice a noastra s-a schimbat foarte mult, din toate punctele de vedere. Era si de asteptat, avand in vedere ca Alice Madness Returns este continuarea lui American McGee`s Alice, un joc lafel de brutal ca si cel despre care vorbim, care a fost lansat pe 6 Octombrie 2000, acum foarte mult timp, care, pana anul acesta, nu a avut o continuare anume, dar se pare ca anul acesta continuarea jocului si-a facut aparitia, sau am putea spune ca Alice Madness Returns este un remake al lui American McGee`s Alice, personajele din jocul precedent fiind prezente si in jocul nostru, dar desigur, cu o infatisare mult mai bine pusa la punct, cu o grafica mult mai dezvoltata, si cu un gameplay foarte bine realizat, miscarile, sariturile si acrobatiile in aer, pe care Alice le poate executa, fiind foarte interesante.

Jocul nostru incepe intr-o casa, mai precis intr-un cabinet al unui doctor psiholog, care incerca sa o invete pe Alice sa isi uite cosmarurile pe care aceasta le avea, Alice fiind terorizata de acestea, care o ingrozeau din ce in ce mai mult, iar ea nu le putea uita. Doctorul tot incearca sa o invete pe Alice cum sa le uite, dar aceasta nu poate sa le uite, si sedinta lor de psihologie se termina, iar tu esti pus in controlul personajului nostru principal, mai exact Alice,  trebuind sa o ajuti sa treaca peste toate obstacolele si cosmarurile care ii stau in cale pentru a le uita. Incepand sa explorezi casa in care te afli, ve-i descoperii cu stupoare niste obiecte deschise la 
culoare care lucesc, si pe care tu v-a trebui sa le colectionezi, deoarece acestea sunt parti din memoria lui Alice, pe care aceasta si-a cam uitat-o complet, nestiind ca parintii ei au fost ucisi intr-un incediu, cand casa lor le-a luat foc, si n-au mai putut sa se salveze. In urma colectionarii acelor memorii, un mic dialog isi v-a face aparitia pe ecranul dumneavoastra, spunand lucruri benefice pentru memoria lui Alice, dar care, din pacate sunt foarte scurte, iar pentru a afla ce se intampla mai departe, trebuind sa strabati in lung si-n lat lumea din Alice Madness Returns, pentru a le pune pe toate cap la cap, si pentru a intelege ce s-a intamplat. Imediat dupa ce tu ai terminat de explorat casa, si iesi afara, ve-i observa o pisica, pe care tu o vei urmari, incercand sa afli unde se duce aceasta pisica. Zis si facut, dupa ceva mers pe jos, aceasta pisica te v-a duce intr-un loc inchis, unde tu ve-i vedea o persoana, care statea putin aplecata, iar cand Alice se v-a apropia de acea persoana, aceasta se v-a intoarce, si o v-a infricosa pe Alice, deoarece este un monstru, cu capul desfigurat, care se pare ca se v-a indrepta spre tine, Alice fiind foarte infricosata, facand cativa pasi inapoi, dar aceasta vede ceva si mai infricosator: zeci de monstri lafel ca cel pe care aceasta l-a vazut, au inconjurat-o pe Alice a noastra. Cand acestia au inceput sa se apropie de ea, chiar pe ultima suta de metri, o batranica vine in spatele lui Alice, si poarta un dialog cu ea.
Da, acesta a fost unul dintre cosmarurile pe care Alice le are de ceva vreme, si de care nu poate sa scape. Imediat dupa ce dialogul cu batranica se incheie, un cutscene (film) isi v-a face aparitia, povestind unele lucruri benefice pentru povestea jocului, iar imediat dupa ce acesta se incheie, ve-ti fi pus din nou in pielea lui Alice, dar de aceasta data ea este pe o cladire, unde este si batrana cu care a purtat dialogul, dar aceasta fiind la putin mai departe. Tu v-a trebui sa te duci la aceasta batranica, Alice purtand din nou un mic dialog cu aceasta, dar imediat batranica s-a dovedit a fi un monstru, care s-a intors spre Alice si a incercat sa o raneasca, dar un lucru benefic pentru Alice se intampla: pamantul incepe sa se cutremure, sa se desfaca in bucatale, iar Alice cade printr-un tunel, si este transpusa in lumea acesteia, mai exact in Tara minunilor, un peisaj foarte frumos, panorame extraordinar de frumoase, jocul avand foarte frumoase panorama si vederi. Deasemenea, costumul lui Alice se schimba, aceasta mergand putin prin Tara minunilor, unde, desigur, pisica aceea enervanta care era prezenta si in American McGee`s Alice isi face aparitia si in Alice Madness Returns, neputand sa scapam de aceasta. In timp ce o vei controla pe Alice, ve-i observa ca aceasta are abilitatea de a sari, dar si de a plutii, reusind sa faca cateva acrobatii frumoase prin aer.
Inca o abilitate pe care Alice o mai are, este aceea de a se invartii de fiecare data in aer, daca tu, vei apasa pe butnoul SPACE de mai multe ori, iar daca vei tine apasat, aceasta v-a pluti in aer. Explorand in continuare lumea din Alice Madness Returns, ve-i descoperii o gramada de mosntrii infricosatori, dar si unii haiosi, ca de exemplu, un rat de porc cu aripi, care plutea in aer, pe care tu il vei putea distruge doar daca vei trage in el cu arma cu piper pe care o ai la dispozitie, iar acesta in urma bombardamentului cu piper pe care tu i-l aplici, se v-a umfla, pana v-a exploda, si vei putea trece mai departe. Inca o abilitate foarte interesanta, despre care am uitat sa vorbesc, dar vorbim acum, este aceea cu care Alice se poate micsora, devenind foarte mica, putand observa desene pe pereti sau in anumite locuri usor de vazut, care te ajuta foarte mult atunci cand numai sti ce se faci, si pe unde sa mai mergi pentru a reusi sa termini nivelul respectiv, dar desigur, aceasta abilitate este folositoare si pentru a putea trece la stagiul urmator, fiind locuri foarte stramte si mici, pe care le ve-i putea traversa doar cu aceasta abilitate a lui Alice.
Putin mai incolo, pisica aceea enervanta isi face aparitia din nou, oferindu-ti un cutit, iar Alice cand il vede spune: “Nu am venit aici sa caut o lupta”. Dar desigur, Alice il accepta, si de aici, incepe actiunea din Alice Madness Returns, putand sa tai in dreapta si in stanga monstrii care vor sa-ti faca rau, dar desigur, Alice le v-a veni de hac, raspunzandu-le cu aceiasi moneda. Pe parcursul acestui joc, ve-i avea de rezolvat unele mini jocuri, te ve-i lupta cu bosii care in acest joc iti v-or da batai de cap, dar desigur, intr-un final ii vei invinge, si vei avea o satisfactie foarte mare in urma luptei castigate impotriva boss-ului respectiv. Inca o abilitate foarte interesanta pe care Alice o detine, este acea abilitate care, daca ramai fara viata, o poti activa, iar Alice v-a intra intr-un mod numit Hysteria, devenind indistructibila pentru cateva momente, putand sa distrugi orice inamic care iti statea in cale pana acum sau pe care nu-l puteai invinge cu viata normala. Deasemenea, viata lui Alice consta in 9 trandafiri, pe care ii poti colectiona in urma ce invingi monstrii in lupte, distrugi anumite obiecte din lume acesteia, sau pur si simplu le poti gasi pe jos.
O chestia interesanta mai este colectionarea dintilor, pe care ii poti gasi lafel ca si viata lui Alice, acestia fiind folositor daca doresti sa-ti upgradezi armele lui Alice, sau pur si simplu, iti place sa colectionezi dintii din acest joc, chiar daca nu-i folosesti la nimic. Alice mai ne pune la dispozitie o serie de arme in numar de opt arme, cate doua arme pentru fiecare categorie, mai exact doua cutite, doua arme cu piper, doua suporuturi de ceai, si doua arme semanand cu doua bate, dar fiind mai lungi, si deasemenea, cateva costume, fiind prezente un numar de doisprezece costume, fiecare avand cate o abilitate speciala, lafel ca si armele. Un exemplu de abilitate speciala pentru un costum, este aceea ca atunci cand porti costumul numit Checkmate (Sah mat), acesta iti dubleaza puterea atacului pentru fiecare arma, reusind sa lovesti inamicii cu un atac dublat fata de cel standard, reusind sa distrugi mai repede si mai usor monstrii, sau atunci cand porti costumul Fleshmaiden ve-i putea avea modul Hysteria tot timpul, chiar daca ve-i avea viata plina sau scazut, acest lucru nemaicontand, atunci cand porti costumul Fleshmaiden.
Grafica jocului a fost foarte frumoasa pentru acest joc, fiind foarte viu colorata, culorile predominante in acest joc fiind rosul si negrul, dar desigur si celelalte culori, fiind foarte frumos combinate, reusind sa creeze, dupa cum am mai spus si mai sus, un contrast intre culorile aprinse si viu colorate, si panoramele si peisajele pe care acest joc ni-l ofera, fiind unul dintre putinele jocuri care au aceste elemente imbinate perfect, grafica fiind foarte violenta, fiind prezent mult sange, si multe lucruri violente pentru acest joc, care nu este recomandat copiilor pana in 10 ani, deoarece poate avea un impact emotional si psihic foarte mare, acest joc fiind dezvolat de cei de chinezii de la Spicy Horse, si publicat de americanii de la Electronic Arts (EA).

Nota: 10/10


Cerinte de Sistem

Sistem de operare – Windows XP SP3, Windows Vista sau Windows 7
Procesor – Procesor Intel Dual Core de 1.6 GHz sau AMD Athlon X2 de 1.6 GHz
Memorie ram – 2 GB
DirectX – DirectX 9.0c
Placa video – Placa video de 256 MB
Hard Disk – 8.5GB spatiu liber
Altele – Placa audio compatibila cu DirectX 9.0c si DVD-ROM

Scris de: Isar Catalin| 09.08.2011



Sameera ChathurangaDespre noi

Încercăm să vă ținem la curent cu ultimele știri și informații despre jocuri și componente hardware, să realizăm materiale video precum Gameplay-uri și Traduceri cu ajutorul jocurilor și să creem articole precum comparații sau clasamente.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pentru a comenta ca si anonim, selectati pur si simplu de la "Comenteaza ca" optiunea "Anonim".