Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

22 august 2011

COMPARATIE: DiRT 2 vs DiRT 3

Salutare, si bine v-am gasit pe site-ul nostru, Ackratte Games. Inainte ca sa incepem sa vorbim despre comparatia de astazi, vrem sa va multumim pentru tot timpul care ni-l acordati, si pentru timpul pe care dumneavoastra il petreceti pe site-ul nostru, citindu-ne stirile, articolele, review-urile si preview-urile pentru jocuri, reusind sa ne faceti sa ne simtim foarte incantati cand observam ca oamenilor le place site-ul nostru.


Comparatia noastra de astazi, este intre cele doua jocuri faimoase, Collin McRae Dirt 2 si Collin McRae Dirt 3, amandoua facand parte din aceiasi serie, Collin McRae Dirt 3 fiind succesorul fratelui sau mai mare numit Dirt 2, dar sa nu uitam si de primul joc din seria Dirt, numit Collin McRae Dirt, toate cele trei jocuri fiind dezvoltate de Codemasters si publicate tot de Codemasters, amandoua avand in comun engine-ul EGO, dar desigur, Dirt 3 avandu-l mai dezvoltat fata de Dirt2, dar despre asta o sa vorbim putin mai incolo. Amandoua jocurile ca de obicei, au avut in comun raliurile, cursele de masini, numele lui Collin McRae, si desigur, masinile pe care acestea le puneau la dispozitie jucatorului. Amandoua au fost lansate pentru Microsoft Windows (PC), dar desigur si pentru celelalte console importante. In comparatia aceasta, noi ne axam pe versiunea de Microsoft Windows (PC) a acestor jocuri, deoarece, din pacate noi nu detinem console ca XBOX360 sau PlayStation 3, asa ca aceasta comparatie este intre aceste jocuri pentru Microsoft Windows (PC).

Jocul intitulat Collin McRae Dirt2 a fost dezvoltat de Codemasters si publicat tot de acestia, pe data de 8 Septembrie 2009, folosind engine-ul EGO, care este dezvoltat de Codemasters si de Sony Computer Entertainments, un engine special creat pentru seria de jocuri Collin McRae Dirt, reusind sa creeze curse de masini nemai intalnite pana acum in nici un joc de acest gen, reusind sa simuleze perfect raliurile, si desigur, reuseste sa ne abordeze cu o grafica exceptionala, si desigur, demna pentru aceste jocuri.

Pe de alta parte, Collin McRae Dirt 3, care a fost dezvoltat de aceiasi dezvoltatori care au dezvoltat toate jocurile Collin McRae a reusit sa ne surprinda fantastic, folosind acelasi engine numit EGO, dar de data aceasta versiunea engine-ului fiind 2.0 fata de versiunea pe care o folosea Dirt 2, mai exact 1.0, fiind mai dezvoltata cam pe toate planurile fata de 1.0, reusind sa simuleze perfect raliul, elementele acestea, si desigur, fiecare strop de noroi care ne sarea pe parbriz, de apa, sau reusind sa creeze niste peisaje superbe in anotimpul iarna, pe care, din pacate, Dirt 2 nu a avut sansa sa-l aiba, dar ca totul sa fie perfect, cei de la Codemasters ni l-au pus la dispozitie in Dirt3.


Grafica:


Desigur, la capitolul acesta, grafica din Dirt 3 a fost mult mai bine realizata, elementele naturale fiind mai bine dezvoltate, nu ca in Dirt 2 nu ar fi fost dezvoltate, dar in Dirt 3 fiind mai bine realizate, culorile fiind mai aprinse, fata de cele din Dirt 2 care erau un pic sterse, si intunecate, dar asta nu prea este o problema, deoarece le puteam rezolva cu un Brightness Adjustments (Ajustarea luminiozitatii), facand jocul sa fie mai deschis sau mai inchis la culoare, fiecare jucator setandu-l dupa preferintele sale.


Controlul:


In Dirt 2, te obisnuiai mai repede cu controlul, fiind mult mai usor, dar desigur, mai nerealistic fata de Dirt 3, unde te obisnuiesti mai greu cu controlul (jocul fiind jucat cu tastatura), dar care este mult mai realistic si mai bine realizat fata de cel din Dirt 2, dar desigur, daca stam sa ne gandim, este diferinta de 2 ani intre aceste jocuri, iar Dirt 2 are scuzele sale.

Concluzia:


Concluzia noastra, este ca Dirt 2 isi merita tot respectul, fiind o continuare magnifica pentru Dirt 1, dar desigur, este intercut cam la toate capitolele de succesorul sau, mai exact de Dirt 3, dar desigur, fiecare joc merita jucat si termiant, neavand ce pierde daca incercati aceste jocuri.
Intr-un final, jocul care castiga in aceasta comparatie este desigur Collin McRae Dirt 3, reusind sa-l intreaca pe predecesorul sau, dar ca o concluzie de incheiere, merita amandoua jocurile incercate.

Scris de Isar Catalin| 22.08.2011



Sameera ChathurangaDespre noi

Încercăm să vă ținem la curent cu ultimele știri și informații despre jocuri și componente hardware, să realizăm materiale video precum Gameplay-uri și Traduceri cu ajutorul jocurilor și să creem articole precum comparații sau clasamente.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pentru a comenta ca si anonim, selectati pur si simplu de la "Comenteaza ca" optiunea "Anonim".