Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

25 iulie 2011

TUTORIAL: Cum sa ascunzi un folder in Windows XP

Salutare, sunt Isar Catalin, si astazi, va voi prezenta primul tutorial de pe Ackratte Games, avand sa postam mai multe tutoriale pentru Windows XP sau diferite chestii legate de aplicatiile pe care le folosim zi de zi, dar nu stim unele lucruri sau pur si simplu nu ne intereseaza. Astazi, va vom prezenta un tutorial de inceput, pe care cam toti utilizatorii de Windows ar trebui sa-l stie, si chiar daca nu il stiu, nu este nici o problema, pentru ca astazi, veti invata ce nu ati stiut pana acum.

Pasul 1: Pentru a putea ascunde un folder in Windows XP, care contine documente secrete, pe care nu vreti sa le stie sau sa le citeasca cineva, pentru inceput, trebuie sa dati dublu click pe My Computer (Computerul Meu).


Pasul 2: Imediat cum ni s-a deschis fereastra My Computer (Computerul Meu), trebuie sa ne ducem in bara de sus a acestuia, unde sunt afisate mai multe optiuni: File, Edit, View, Favorites, Tools, Help.
Cum ati observat aceasta bara, trebuie sa dati click pe optiunea Tools (Unelte), iar imediat ce ati dat click, o sa va apara o casuta cu mai multe optiuni: Map Network Drive, Disconnect Network Drive, Synchronize, Folder Options (Optiunile Dosarelor). Cum ati vazut aceste optiuni, v-a trebui sa va duceti pe optiunea Folder Options (Optiunile Dosarelor) si sa da-ti click pe aceasta.

Pasul 3: Imediat, un chenar cu mai multe optiuni o sa apara pe ecranul dumneavoastra, avand mai multe optiuni: General, View, File Types, Offline Files. Dumneavoastra v-a trebui sa dati click pe View (Vedere), si imediat chenarul se schimba, unde vor aparea optiunile folderelor, iar dumneavoastra, trebuie sa va uitati la al doilea Folder, numit Hidden files and folder ( Documentele si dosarele ascunse), unde aveti doua optiuni: Do not show hidden files and folders ( Nu afisa documentele si dosarele ascunse) si Show hidden files and folders ( Afiseaza documentele si dosarele ascunse). Dumneavoastra v-a trebui sa dati click pe cerculetul din dreptul optiunii Do not show hidden files and folders ( Nu afisa documentele si dosarele ascunse), iar dupa asta, trebuie sa dati click pe Apply (Aplica).

 Pasul 4: Acum, pentru a putea ascunde un document sau dosar, trebuie sa va duceti la destinatia documentului, in cazul nostru ne v-om duce in My Computer -> E-> Jocuri si v-om da click dreapta pe folder-ul numit Virtua Tennis 4, imediat aparand un chnear cu mai multe optiuni, de unde noi v-om selecta ultima optiune numita Properties (Proprietati).

Pasul 5: Dupa ce am dat click pe optiunea Properties (Proprietati), din nou, un chenar ne v-a aparea pe ecran, de unde v-om selecta optiunea General (General), din chenarul cu optiuni din acest chenar: General, Sharing, Customize. Selectand optiunea General (General), ne v-om duce tocmai jos, unde o este o optiune numita Attributes (Atributii), unde avem 2 optiuni prezente: Read-only si Hidden (Ascuns). De aici, noi v-om bifa casuta Hidden (Ascuns), si v-om da click pe Apply (Aplica), iar eventual, daca v-or mai aparea mesaje dupa ce ati dat click pe Apply (Aplica), ve-ti da click pe optiunile afirmative, iar in final, da-ti click pe butonul Ok (Bine).

Scris de: Isar Catalin| 24.07.2011

*Pentru a putea aduce un folder la starea sa initiala, urmati aceiasi pasi, numai ca atunci cand trebuie sa alegeti cele 2 optiuni de la View, alegeti Show hidden files and folders (Arata fisierele si dosarele ascunse), si da-ti click dreapta pe fisierul care l-ati ascuns cu ceva timp in urma, si debifati Hidden (Ascuns), da-ti click pe butonul Apply (Aplica), iar dupa pe butonul Ok (Bine).



Sameera ChathurangaDespre noi

Încercăm să vă ținem la curent cu ultimele știri și informații despre jocuri și componente hardware, să realizăm materiale video precum Gameplay-uri și Traduceri cu ajutorul jocurilor și să creem articole precum comparații sau clasamente.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pentru a comenta ca si anonim, selectati pur si simplu de la "Comenteaza ca" optiunea "Anonim".