Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

15 iunie 2011

ARTICOL: Stapanul Inelelor: Intoarcerea Regelui

Cum deja ne-am obisnuit din partile precedente ale trilogiei Stapanul inelelor, Eliajh Wood ( Frod Baggins ) este dinou in centrul atentiei. El se apropie din ce in ce mai multe de muntele de foc din Mordor. Indrumati de Smeagol, cei 3 aveau sa ajung la Poarta Neagra, intrarea din Mordor, insa Sam si Frodo nu au reusit la timp sa intre, acestia ne fiind lasati de Smeagol.

Smeagol le-a propus sa mearga pintr-un tunel subteran feriti de Orci. In acest timp batalia de la Vagauna lui Helm era in plina desfasurare. Cei 10.000 de orci atacau din toate partile, Legolas, Aragorn si Gimli impreuna cu armata elfilor si cu armata Rohimilor rezistau foarte bine.

Razboiul a fost castigat de luptatorii Rohirimi, si Gandalf, impreuna cu Aragorn, Legolas, Gimli si regele Rohanului au plecat spre Isengard, ascunzisiul lui Saruman. Ajunsi acolo, ei s-au intalnit cu Merry si Pippin, cei 2 hobiti fiind foarte fericiti, infructandu-se din vin, costita si fumand din pipa.

Enti ( copacii vorbitorii ) atacasera Isengardul cu o noapte inainte, reusind sa distruga toata armata orca, ramasa in Isengard. Insa nu a fost de ajuns ca Saruman sa se predea. Gandalf avea sa discute cu el desore oredare, insa Saruman nu vroia sa auda nici in ruptul capului aceste vorbe. Asa ca spre nefericirea lui s-a aruncat din varful inaltului turn din Isengard, si a murit.

Gandalf i-a incredintat pe cei 2 hobiti sa aprinda semnalul din Minas Tirith ( orasul regilor ), deoarece ei aveau nevoie de ajutor. Toate flacarile au fost aprinse, asta insemna ca Gondorul cere ajutor ! Atunci armata din Rogan lua drumul Gondorului. Intre timp Frodo a fost dus  prin cele mai intunecate tunele, acolo unde avea sa duca o lupta napraznica cu un paianjen imens. Paianjenul il intepase pe Frodo, iar acesta adormise. Intre timp pe acolo trecea o iscaoada a orcilor, care il vazuse si acea sal duca in Mordor.

Sam lua urma iscoadei Orcilor si reusi sa intre in Mordor, unde avea sal salveze pe Frodo. Cei 2 luasera o armura pe care numai orcii o purtau, ca sa nu fie recunoscuti, si luasera drumul muntelui de foc. Intre timp armata Gondorului era din ce in ce mai pregatita de lupta, insa Rohimi inca nu ajunsesera. Ei facusera un popas la poalele muntelui, acolo unde Legolas, Gimli si Aragorn avea sa ia drumul muntilor, pentru a gasi spiritele oamenilor care au tradat Gondorul in razboaiele de acum multe sute de ani.

Razboiul incepuse, armata Gondorului era atacata din toate partiile, si nu puteau face fata, insa de la miazazi, armata din Rogan putea fi zarita, Acestia dadusera navala si aveau sa distruga mare parte din armata Orcilor pana, aparura Olifanti si arcasii. Insa pe mare avea sa soseasca Legolas, Aragorn si Gimli impreuna cu fantomele razboinicilor. Razboiul avea sa continue insa cu mare pierderi pentru oameni.

Intr-un sfarsit Orcii au fost invinsi. Pe celalalt front Frodo si Sam reusisera sa ajunga la muntele de foc, si incepusare sa se catere pe el. Cand avea sa ajunga in varf, Sam si Frodo se intalnise din nefericire cu Smeagol, care vroia nepretuitul inel. Smeagol incerca din rasputeri sai ia inelul lui Frodo, insa acesta reusi sa arunce inelul in foc iar puterea lui Sauron se sfarsi.

Partea a 3a a trilogiei Stapanul Inelelor, din puncul meu de vedere este absolut extraordinara din toate punctele de vedere. Sfatul meu este sa urmarit Trilogia Stapanul Inelelor ! Sper sa va placa

Nota: 10/10




Scris de: Balta Rares| 14.06.2011



Sameera ChathurangaDespre noi

Încercăm să vă ținem la curent cu ultimele știri și informații despre jocuri și componente hardware, să realizăm materiale video precum Gameplay-uri și Traduceri cu ajutorul jocurilor și să creem articole precum comparații sau clasamente.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pentru a comenta ca si anonim, selectati pur si simplu de la "Comenteaza ca" optiunea "Anonim".