Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

25 mai 2011

REVIEW: Portal 2

La 3 ani de la debutul  jocului Portal 1 apare  continuarea  sa, Portal 2. Jocul  iti ramane in minte dupa primul minut de gameplay, cand auzi coloana sonora, umorul de care da dovata jocul si dialogul personajului cu diferite entitati ce decurge pe tot parcursul jocului. Povestea este mult mai reusita fata de Portal 1, misiunile sunt mai complexe si au nevoie de ceva logica pentru a fi rezolvate de care jucator.

Si uite as ate trezesti intr-un motel derapanat ca  intr-un film ieftin American,  nu vei sta prea mult acolo pentru ca camera isi i-a zborul si se distruge pe parcursul decolarii. Dupa ce camera de hotel se infige oarecum intr-o cladire incep testele, sau cel putin asa sunt denumite de catre cei ce au creat jocul.


Asa ne trezim cu o sfeara ce pare scoasa din razboiul stelelor care se explica cum putem evada, toate bune pana aici nu? Sfera pe nume Wheathley care da dovata de un accent englez. Ea ne conduce in afara cladirii de testare. Acel ochi  ce are influente de starwars  ridica o platforma  ce va activa GLaDOS (Genetic Lifeform and Disk Operating System) , iar acel robot continua sa spuna o replica care te pune pe ganduri „amândoi am spus multe lucruri pe care le vei regreta” . Pana acum am vazut ca incepe sa devina din ce In ce mai culminant dar asta nu e nimic pe langa ce va urma.


 Desing-urile camerelor de teste au evoluat de la editia precedenta iar locurile in care eroul tau se va afla vor fi mult mai detaliate.In multe situatii GlaDOS te va incuraja sa faci ceva repede, dar daca vei astepta si vei asculta cu atentie ce zice vei afla lucruri de care nu stiai ca exista sau informatii utile in camerele de teste urmatoare.


O data cu trezirea robotului ce stapaneste complexul Aperture, laboratoarele de testare si camerele sale devin un loc ce evolueaza constant. Dup ace caracterul nostru capata  un pistol cu care e capabil sa faca portale incepe distractia prin diferitele camere test.


Dupa un timp Wheathley ajunge la control aruncandu-te la ~4500m in pamant de unde trebuie sa te cateri inapoi, dar exista si o parte buna in tot acest timp in “adancuri” gasesti o veche baza de teste condusa de un barbat si sotia lui.Dupa ce avansezi iti dai seama ca in acel loc se testau lucrurile ce erau proaspat create si asa ajungi in contact cu gel-urile.

-gravitatie(albastru)

-viteza(portocaliu)

-posibilitatea de a pune un portal(alb)


Cu timpul ve-ti invata sa folositi si sa manuiti portalele si gel-urile aferente fiecarei camera de test.

Urcand inapoi o ve-ti intalnii pe Wheathley care a schimbat numele laboratoarelelor Aperture in numele sau, una peste alta ajungi fata in fata cu ea figurat vorbiind deoarece imaginea sa este pe un monitor.

Usor usor ve-ti face cunostiinta cu cealalta Wheathley care este destul de diabolica incercand sa te blocheze la fiecare camera de test prin lucruri marunte.


O data cu terminarea jocului din single-player obisnuit cu tinuta jocului foarte faina si amuzanta garantat o sa mai doriti sa jucati. Exista modul co-op in care desingerii si-au lasat imaginatia sa zburde creeand unele din cele mai interesante camere care pana la urma si-ar fi avut locul in modul single player.


Despre motorul grafic al jocului n-as putea spune multe doar ca e exact asa cum trebuie din punct de vedere performanta/look pentru ca jocul sa nu manance multa putere dar sa arate in norme, din acest punct de vedere valve merita un mare 10 pentru munca lor. Vocea care persista pe tot parcursul jocului  este amuzanta de multe ori. 


Verdictul meu este ca cei la de la Valve au reusit sa scoata pe piata un produs demn de luat in seama, de la mine primeste nota 10 cu felicitariile mele .


Nota: 10/10



Scris de: Isar Catalin| 24.05.2011



Sameera ChathurangaDespre noi

Încercăm să vă ținem la curent cu ultimele știri și informații despre jocuri și componente hardware, să realizăm materiale video precum Gameplay-uri și Traduceri cu ajutorul jocurilor și să creem articole precum comparații sau clasamente.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pentru a comenta ca si anonim, selectati pur si simplu de la "Comenteaza ca" optiunea "Anonim".