Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

15 aprilie 2011

REVIEW: Metro 2033


Metro 2033 este un joc ce are la baza romanul lui Dimitry Glukhovsky, a fost produs de 4A Games in Ucraina, lansat in martie 2010, pentru Xbox 360 si Windows. In martie 2006, 4A Games a anuntat un parteneriat cu Glukhovsk,  pentru a colabora pe baza jocului. A fost publicat de THQ. Jocul a fost anuntat in 2009  la Games Convention in Leipzig.

Sunteti obositi de Fallout 3?Inebuniti dupa grafica de top? Metro 2033 va poate sarii in ajutor.Jocul creat de A4 Games din Ucraina, echipa fiind alcatuita dintr-o parte a echipei ce a lucrat la STALKER:Shadow of Chernobyl. Metro 2033 ne trimite in metroul din Moscova, in timp ce la suprafata iarna nucleara domina.

Carcaterul care este controlat de user are numele de Artyom.Locatiile jocului reflecta atmosfera din tunelurile unui metrou real, in timp ce elementele horror domina.  Fenomenele ciudate si zgomotoase sunt intalnite la tot pasul, si mai ales jucatorul trebuind sa se bazeze pe lanterna pentru a se ghida intr-un intuneric absolut. La suprafata, totul este letal si foarte iradiat, masca de gaz trebuie purtata tot timpul din cauza aerului toxic.Toate obiectivele sunt lasate la voia player-ului de a fi explorate cu ajutorul unei busole.

In ceea ce priveste gameplay-ul, Metro isi propune sa fie coplesitor si reuseste. Jocul se bazeaza pe ritmul cardiac si pe picaturile de sange de pe ecran, pentru a-si da seama in ce stare este caracterul sau. Jucatorul trebuie sa colecteze filtre de aer pentru masca de gaze.Nu exista nici un fel de indicator display pentru a vedea cat mai dureaza din acel filtru, filtrele se schimba automat pe baza de a avea destul de multe.

Artyom trebuie sa se desplaseze pe teritoriul ocupat de nazisti, de sovietici si nu in ultimul rand  de mutanti. Odata ajuns in Polis, se intalneste cu Ranger si Miller, care sunt de acord sa-l ajute. Miller are un siloz de rachete cunoscut ca D6. Artyom, Miller si Rangers reactiveaza centrul de comanda pentru rachete, si Artyom instaleaza un sistem de ghidare cu laser pe  o cladire.Dupa ce Artyom instaleaza sistemul de ghidare are o halucinatie vie indusa de cei Dark.

Dupa halucinatie sunt doua finaluri posibile, in functie de fiecare player de ce face pe parcursul jocului. In incheierea normala, Artyom trimite rachetele distrugand culoare inchisa. Jocul are o grafica de nota 10, iar storyline-ul te uitmeste orice ai face. Cele mai mici detalii sunt vazute, de la o picatura de sange pana la un glont de pe jos. Toate aceastea inseamna pentru mine o echipa ce a reusit sa creeze un joc pentru cei ce doreau sa iasa din tipar, si va spun ca au reusit.Singurul minus la acest joc ar fi SF-ul de care da dovada dealungul jocului, uimindu-te din ce in ce mai mult. Jocul dispune de mai multe nivele de setare a interfetei grafice, acelea fiind DirectX 10 respectiv 11. Metro 2033 este cu adevarat un nou inceput pentru seriile ce vor urma din acest tip de jocuri, pana atunci nu ramane decat sa ne delectam din el.

Nota :9.5/10



Scris de: Isar Catalin| 15.04.2011



Sameera ChathurangaDespre noi

Încercăm să vă ținem la curent cu ultimele știri și informații despre jocuri și componente hardware, să realizăm materiale video precum Gameplay-uri și Traduceri cu ajutorul jocurilor și să creem articole precum comparații sau clasamente.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pentru a comenta ca si anonim, selectati pur si simplu de la "Comenteaza ca" optiunea "Anonim".