Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

29 aprilie 2011

REVIEW: Crysis 1


Crysis este cel de al doilea joc din seria celor de la studiorile germane Crytec.La fel ca predecesorul sau, Far  Cry, este un FPS impresionant din multe puncte de vedere.Dar cel mai mult jocul se axeaza pe grafica.Crysis se desfasoara pe o insula avand un story-line bine pus la punct. Actiunea se petrece in anul 2020, in Pacific, ce este capturata de Coreea de Nord.Esti pus in pielea unui soldat american care are misiunea de a salva cativa cercetatori si arheologi precum si sa investigheze situatia.

Intrat in joc, ne intampina un meniu pe fundalul careia este localizata harta lumii, insula noastra in acest caz.Si ca element de culoare, avem de ales
intre diferite nuante pentru meniu acestea fiind: verde militarm, portocaliu, bleo glaciar sau alb.

Cum am intra la joc la single player, introducerea este facuta de grafica naucitoare, dar nu este un fapt condamnabil. Cu ocazia asta se explica supranaturale de care da dovada de-a lungul jocului .Datorita costumului ultra avansat, vom putea alege intre super rezistenta,super vizteza,
super forta si invizibilitate.Bineintes nu poti face asta la infinit si mai precis are o limita: energia consumului, care de altfel se regenereaza repede, dar are nevoie si de repaus din cand in cand.In joc nu puteti sa facilitati de truse medicale sau alte lucruri de genul asta.

Aceste variante va permit sa luati prin surprindere adversarul, armele cu care puteti juca nu sunt multe la numar dar este interesant aspectul ca pot fi imbunatatite.Oricarei arme i-se poate atasa o lanterna, un amortizor,luneta,lansator de grenade.Mai avem si doua pistoale care le folosim simultan,
doua arme de foc mai mare,lansator de rachete si il ulimul rand un lansator nuclear care il gasim la sfarsitul jocului.In plus armele tinute in mana scad dramatic viteza de miscare, sau consuma energia costumului mai repede cand caracaterul este invizibil.In Crysis se pot contra vehicule de pe campul de lupta cum ar fi : Humvee,tancuri si aeronavele specifice jocului.Cand aprofundam dam de o misiune in care trebuie sa faci pe pilotul unei astfel de nave.

Pe parcursul jocului gasim o baza extratereste ingropata in munte, care a fost trezita involuntar la viata de oamenii de stiinta.Si cum ajungem in interiorul acesteia , unde inotam printr-un fluid care nu este deloc transparent.Din fericire caracterul nostru ne spune pe unde am mai fost deci nu este asa usor sa te ratacesti, nici macar in incaperile labirintice.

Dupa ce reusit sa iesim din acel fluid avem parte de o noua perspeciva, tehnologia extratereste a inghetat tot ce era in jurul ei, astfel totul este prin de gheata deci alb iar costumul ne ajuta sa nu ne tranformam in ghetar.Nici costumu nu indura prea multe asa ce trebuie sa fugim de la foc la foc pentru a ne incalzi.

Extraterestii trmitit ulterior pe noi o serie de roboti, si putin mai tarziu un robot paianjen imens vine dupa carcaterul nostru.Acum avem parte de si de nivelul cu lectia de zbor in care ajungem pe un portavion al marinei americane.

Grafica de care da dovada este full DirectX 10, nu este cea mai puternica dar aceasta implementare  este foarte buna, dar trebuia sa va asteptati la un frame rate mic. Pe un Amd Athlon x2, 4 gb ram si un gts450 au fost zone unde nu facea fata.Mediul din jur este foarte bine creat poti distruge copaci, cladiri si multe altele.Un lucru care-mi place la Crysis e ca nu-ti baga miunile pe gat, te poti duce sa te plimbi pe insula in voie iar cand vrei sa executi misiunea.

Crysis nu e un joc usor, chiar si pe easy soldatii inamici vor folosi tactici, se vor acoperii unul pe altu si chiar vor fugii cand nu mai au gloante. Robotii extraterestrii au un obicei de a folosii tactici de atat care te omoara in prima, ca sa nu mai vorbesc de paianjen si de nava spatiala de la
sfarsit.

Nota jocului din partea mea este 9.75 care m-a uitmit printr-o grafica rar intalnita si un motor fizic ce reactioneaza la diferitele setari ce le poti face in joc.

Nota: 9.75/10




Scris de: Balta Rares| 29.04.2011



Sameera ChathurangaDespre noi

Încercăm să vă ținem la curent cu ultimele știri și informații despre jocuri și componente hardware, să realizăm materiale video precum Gameplay-uri și Traduceri cu ajutorul jocurilor și să creem articole precum comparații sau clasamente.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pentru a comenta ca si anonim, selectati pur si simplu de la "Comenteaza ca" optiunea "Anonim".